Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، یورگن هابرماس، فیلسوف مشهور آلمانی تنها یک روز پس از تولد ۹۰ سالگی خود در حضور هزاران نفر از دانشجویان و محققان در دانشگاه فرانکفورت از کشورهای اروپایی خواست تا خودخواهی ملی خود را کنار بگذارند و برای از بین بردن نابرابری‌های اجتماعی، با یکدیگر همکاری کنند. او در دانشگاه فرانکفورت گفت: «کشورهای اروپایی زمانی می‌توانند خودخواهی در عرصه ملی و اقتصاد ملی را کنار بگذارند که از ایدئولوژی ناسیونالیسم عبور کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این فیلسوف ۹۰ ساله با انتقاد از وضعیت موجود افزود: «منبع ایجاد همبستگی و تمرین دمکراسی در کشورهای ما از بین رفته است. اکثر نخبگان سیاسی جسارت لازم را برای ایجاد سیاستی سازنده از دست داده‌اند. کسانی که می‌خواهند مانع فروپاشی مدل دولت رفاه اجتماعی در اروپا شوند، باید با نابرابری‌های رو به رشد اجتماعی مقابله کنند و همکاری‌ها در سطح اروپا را گسترش دهند.»

این سخنرانی با حضور ۳ هزار نفر از دانشجویان، استادان دانشگاه و علاقمندان به هابرماس در دانشگاه گوته فرانکفورت برگزار شد. آنطور که دانشگاه فرانکفورت گزارش داده است؛ سالن برگزاری این سخنرانی پر شده بود و صندلی خالی وجود نداشت.

تولد ۹۰ سالگی در دانشگاه گوته

پیش از این سخنرانی، مسئولان دانشگاه گوته فرانکفورت در تاریخ هجدهم ژوئن سال جاری، نودمین سالروز تولد یورگن هابرماس، فیلسوف شهیر آلمانی را جشن گرفتند. این دانشگاه پیش‌تر محل کار هابرماس بوده است. در ماسم سالروز تولد هابرماس، رئیس دانشگاه گوته و وزیر فرهنگ به او تبریک گفتند. او در سال ۱۹۲۹ در شهر دوسلدورف زاده شد و تحصیلات خود را در رشته‌های فلسفه، روانشناسی و ادبیات آلمانی در دانشگاه‌های گوتینگن، زوریخ و بن گذراند.

از سال ۱۹۵۴ به عنوان استاد در حوزه فلسفه در دانشگاه هایدلبرگ مشغول به کار شد. او همچنین از سال ۱۹۷۱ به مدت ۱۰ سال، به عنوان رئیس مؤسسه ماکس پلانک مشغول به کار بود. پس از آن بار دیگر به محیط آکادمیک بازگشت و در دانشگاه فرانکفورت به تدریس فلسفه پرداخت. او در سال ۱۹۹۴ در فرانکفورت بازنشسته شد. هابرماس در دوران کاری خود، جایزه‌های علمی و فلسفی گوناگونی مانند جایزه‌ی هگل، جایزه‌ی فروید و جایزه‌ی آدورنو را کسب کرده است.

کد خبر 4651473 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: یورگن هابرماس اتحادیه اروپا نابرابری اجتماعی آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با باشاره به اعطای جایزه شیخ مفید گفت: این جایزه شامل ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی و مابقی آن قابل استفاده در بهره‌برداری از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم اعطای جایزه استادان برتر شاگرد پرور شیخ مفید با بیان اینکه دانشگاه‌ها از قبل از انقلاب تاکنون تحولات زیادی یافته‌اند، گفت: در بعد از انقلاب کار تربیت نیروی انسانی را بر عهده گرفتند و  در دو تا سه دهه اخیر مسولیت‌های دانشگاه‌ها پررنگ‌تر شد؛ چرا که آنها برای تولید مقالات کیفی و کمی تشویق شدند.

وی فاز دیگر ماموریتی دانشگاه‌ها را ارتباط با صنایع و حل مسایل دانست و اظهار کرد: ما برای همه استادان فعال در این عرصه‌ها تقدیر و تشویق‌هایی در نظر گرفتیم.

دهقانی ادامه داد: مسولیت دانشگاه‌ها علم آفرینی و فن آفرینی است و مسوولیت اصلی آنها "انسان سازی" است و بزرگترین ماموریت دانشگاه‌ها این است که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که خود را تکثیر کنند.

معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، با اشار به برگزاری مراسم اعطای جایزه شیخ مفید، خاطرنشان کرد: جمع اساتید منتخبی که در این مراسم گردهم آمده‌اند منتخب ۱۰ هزار نفر از مستعدان بنیاد ملی نخبگان هستند.

وی با اشاره به فرایند انتخاب برترین‌های دانشگاهی، تاکید کرد: ما برای شناسایی و انتخاب اساتید شاگردپرور به دنبال راهکاری می‌گشتیم که بهترین روش را انتخاب برترین‌ها از طریق مستعدان عضو بنیاد ملی نخبگان یافتیم و از آنها پرسیده شد که کدام استاد بیشترین زمان خود را صرف دانشجویان می‌کند و ضمن آنکه از نظر علمی قوی هستند و دانشجویان را در مراحل مختلف یاری می‌کنند.

دهقانی افزود: منتخبان این مراسم افرادی هستند که به انتخاب مستعدان بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده‌اند و آنها استادان شاگرپرور بهتری به شمار می‌روند.

وی استادان برگزیده این مراسم را منتخب ۵۰ دانشکده برتر کشور عنوان کرد و گفت: به این افراد جایزه‌ای به ارزش یک میلیارد تومان اعطا می‌شود که ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مستقیم است و اساتید می‌توانند آن را نقد کنند.

به گفته دهقانی، استفاده از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی و یا فرصت‌های پسا دکتری را از موارد استفاده از این بسته حمایتی ذکر کرد و ادامه داد: این سبد حمایتی در اختیار اساتید برتر شاگرد پرور قرار می‌گیرد و این اساتید برتر هستند که تشخیص می‌دهند که چگونه از این بسته حمایتی استفاده کنند ولی در پایان هر فصل به عنوان خاطره نگاری گزارشی از نحوه هزینه کرد آنها به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند تا از تجاری آنها استفاده شود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه این بسته حمایتی از امروز قابل بهره برداری است، اظهار کرد: در این جایزه ممکن است استادی برای ۱۰ دوره انتخاب شود و برای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و در پایان هر دوره‌ای به ۱۰ استاد شاگردپرور با برترین عملکرد گرنت یک ساله پژوهانه اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • حمایت جایزه پولیتزر از دانشجویان پوشش دهنده اخبار اعتراض‌ها
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور