Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@23:53:16 GMT

رابطه گوته و حافظ مرید و مرادی نبود

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۲۱۷۸۳

رابطه گوته و حافظ مرید و مرادی نبود

امروز سالروز چشم به جهان گشودن چهره‌ای است که تأثیر عمیقی بر ادبیات جهان بویژه در قرن‌های هجده و نوزده میلادی به‌جای گذاشته است؛ «یوهان ولفگانگ گوته» (1832-1749 میلادی) که هم ادیب بود و هم به علوم مختلف احاطه داشت. علی‌اصغر حداد مترجم

بررسی ادبیات جهان، بخصوص ادبیات آلمانی زبان گویای جایگاه رفیعی است که گوته به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوته به علوم مختلفی احاطه داشته که او را در زمره حکیمان روزگارش قرار می‌داد؛ از تسلط بر نقاشی و فلسفه گرفته تا انسان‌شناسی و حتی سیاست. البته فراتر از همه اینها او شاعر و نویسنده بود؛ ادیبی برخوردار از نگاهی جهانشمول که توانست از دریچه‌ای فراتر از مرزهای جغرافیایی و دین به دنیا بنگرد. با این حال یکی از مهم‌ترین و اولین دلایل اهمیت گوته برای ما ایرانیان علاقه‌اش به حافظ، شاعر بزرگ پارسی‌گوی است. او شیفته حافظ شد؛ منتهی از دریچه همان نگاهی که می‌توان آن را از ویژگی‌های بارز او دانست، از داشته‌های فکری حافظ بهره بسیاری گرفت؛ اما نوع نگاه خودش به هستی را حفظ کرد. حافظ تأکید دارد جهان همین است که هست، اما گوته این دنیا را زمینی می‌داند که انسان‌ها در آن قادرند خوب و بد را رقم بزنند. گوته معتقد است سرنوشت انسان در دست خود اوست. نکته جالب توجه در مواجهه گوته با حافظ و دنیای عظیمی که در شعرهایش به تصویر کشیده، نبوغ این شاعر و متفکر آلمانی در درک اشعار حافظ است. گوته در زمانه‌ای حافظ را کشف کرد که نه خبری از روابط فرهنگی به شکل امروزی بود و نه حتی ترجمه‌های مقبولی از او به آلمانی در دسترس بود! نبوغ گوته آنجا معلوم می‌شود که توانست به عمق افکار این شاعر ایرانی راه یافته و آن را درک کند؛ آن هم در شرایطی که بسیاری از ما ایرانیان هنوز شناخت صحیحی از اشعار و گفته‌های او پیدا نکرده‌ایم. گوته جهان‌بینی عجیب حافظ را درک کرد.
با این حال بی‌شک حافظ تأثیر عمیقی بر روح و فکر گوته به جای گذاشته؛ اما نه آن‌گونه که ما ایرانیان تصور می‌کنیم! برخی به اشتباه این علاقه را مرید و مرادی می‌دانند، این در حالی‌ست که گوته خود را در برابر حافظ می‌دیده و با او گفت‌و‌گو می‌کرده است. کار عظیمی که گوته تحت تأثیر حافظ انجام داد و آن را به این شاعر ایرانی تقدیم کرد دیوان غربی - شرقی‌ست و جالب است بدانید که در مقدمه طولانی آن معرفی خوبی از فضای شعری ایرانیان به اروپایی‌ها انجام داده است. تأثیر گوته در معرفی شعر ما به اروپاییان به حدی ست که اگر او نبود شاید غربی‌‌ها به‌دلیل تفاوت‌های فرهنگی قادر به درک صحیحی از شعر فارسی نبودند.‌

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۲۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان صدا و سیمای لرستان در جشنواره «بر بلندای حضور»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» با موضوع «انتخاب اصلح، مشارکت حداکثری، حماسه حضور» در قالب‌های خبر، گزارش، مصاحبه، تیتر، سرمقاله و یادداشت، عکس، موشن‌گرافیک، پادکست، مستند، کلیپ و گزارش ویدئویی مستند در تالار ماه حوزه هنری لرستان برگزارشد که سمیه مرادی در بخش ویدئو و مستند، خدیجه کردی و مصطفی معظمی گودرزی در بخش خبر برگزیده و از آنان تجلیل شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این مراسم گفت: ۴۷۰ اثر از ۷۳ رسانه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که پس از بررسی آثار، برگزیدگان هر بخش معرفی شدند.

اعظم روانشاد افزود: اهالی رسانه در لرستان به علت نبود بخش غیر دولتی و زیرساخت‌های اقتصادی دچار یک ضعف عمده در حوزه پشتوانه مالی هستند به همین دلیل همیشه با مسائل متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی رعایت‌نکردن قانون «میم الف» از سوی ادارات را از دیگر چالش‌های اصحاب رسانه در لرستان عنوان کرد و گفت: انتظار داریم که استاندار لرستان ادارات را موظف به رعایت قانون «میم الف» کند تا بلکه رسانه‌ها از پشتوانه مالی و اقتصادی بهره‌مند شوند.

استاندار لرستان نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه انتظار من از اصحاب رسانه ایجاد وحدت و یکپارچگی در جامعه است، اظهارداشت: دین مبین اسلام نیز بر وحدت و یکپارچگی تأکید کرده است.

ابوطالب شفقت به تصویب روز لرستان در اول خردادماه اشاره کرد و گفت: با پیگیری مسئولان به‌ویژه آقای زیویار استاندار سابق، روز اول خرداد، روز عملیات حاج عمران و شهدای آن به نام روز لرستان نامگذاری شده است.

وی درباره مطالبات رسانه‌ها در خصوص قانون «م الف» بیان کرد: قانون «م الف» باید بر اساس ضوابط و قانون اعمال شود که این موضوع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه مطرح خواهد شد.

در این مراسم از کتاب‌های «دلیران لرستان در خانطومان»؛ خاطرات سه نفر از مدافعان حرم لرستان، اثر حمید فولادوند روزنامه‌نگار لرستانی و کتاب «خبرنگار جمهوری اسلامی»؛ زندگی‌نامه و خاطرات «حسن مرادی» عکاس و خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی به تحقیق سامان سپهوند و فریبا مرادی نسب و نگارش فریبا مرادی نسب رونمایی شد.

گفتنی است فراخوان جشنواره «بر بلندای حضور» ویژه اصحاب رسانه، همزمان با ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزارشد.

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • مسابقات سوارکاری استانهای شمال کشور در ساری
  • فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • تداوم بارش‌ها تا ساعات آینده
  • برگزیدگان صدا و سیمای لرستان در جشنواره «بر بلندای حضور»
  • درخشش تسنیم در جشنواره رسانه‌ای لرستان/ ۳ خبرنگار برتر شدند