Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز باید منجر به رونق بیشتر اقتصادی و گردشگری در شیراز شود در غیر این صورت یک حرکت ارزشمند ولی ناقص است. ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بهمن 87 بود که در خبرها و رسانه‌های استان فارس خبر خواهرخواندگی شیراز و شهر وایمار آلمان منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصطلاح خواهرخواندگی قراردادی است که بین مسئولان دو شهر برای ایجاد همبستگی و توسعه مناسبات فرهنگی میان دو شهر دارای تشابه فرهنگی، تاریخی، علمی و غیره بسته می‌شود. 

یکی از مشابهات شیراز و وایمار وجود 2 شاعر بزرگ یعنی حافظ و گوته است که علاقه‌مندی و ارادت گوته به حافظ سبب شده که ارتباط معنوی میان این دو شاعر و دوستداران این دو نفر ایجاد شود. شیفتگی گوته به حافظ و تاثیر اشعار حافظ شیرین سخن در روح این شاعر آلمانی منجر به نگارش دیوان شرقی- غربی گوته شده است. 

نمایشگاه سفری به شرق در گالری تاروپود 

امسال دویستمین سال سرودن دیوان شرقی - غربی گوته است که به همین مناسبت هفته فرهنگی آلمان در شیراز شکل گرفته است. این هفته که با حضور سفیر آلمان در آرامگاه حافظیه از 9 آبان ماه به صورت رسمی آغاز شده تا 13 آبان ماه ادامه دارد. 

شهرداری شیراز برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری و علمی را برای این هفته در نظر گرفته که از جمله آنها می‌توان به اجرای موسیقی کلاسیک توسط گروه «کلنکه» اشاره کرد که روز 9 آبان ماه برگزار شده است. 

از دیگر برنامه‌های این هفته برپایی نمایشگاه « سفری به شرق» است که مشتمل بر 37 تصویر از دست نوشته‌های گوته به همراه ترجمه فارسی آن است که تا 13 آبان ماه در گالری تاروپود مرکز اسناد استان فارس دایر است. 

اکران فیلم‌های برجسته آلمانی در هفته فرهنگی آلمان در شیراز 

علاوه بر آن بناست که فیلم‌هایی نیز با موضوع گوته و فیلم‌های برجسته کشور آلمان در این هفته در سینما فرهنگ شیراز اکران شود که تاکنون 2 فیلم « زندگی دیگران» و «هرگز روی برنگردان» اثر دونر سمارک اکران شده و دو فیلم « سلام از فوکوشیما» اثر دریس دری و « گوته» اثر فیلیپ اشتولتس در روزهای باقی‌مانده این هفته اکران شود. 

همچنین در این هفته شعرخوانی دیوان گوته، سخنرانی پژوهشگران مشهوری چون اشتفان وایدنر و آنکه بسه و جلسه کتابخوانی نیز برگزار شده و می‌شود. 

هفته فرهنگی آلمان و تاثیرش بر رونق گردشگری 

اما آنچه باید در گذر از این هفته و برنامه‌هایش به آن توجه شود، استفاده از این ظرفیت برای رونق و توسعه شهر شیراز است که بعد گردشگری با توجه به ظرفیت‌های این شهر می‌تواند مورد توجه باشد. 

هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار می‌شودهفته فرهنگی ترکمنستان در تهران آغاز بکار کردهفته فرهنگی ترکمنستان فردا افتتاح می‌شود

علاوه بر آن اصولا رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرها است و با توجه به خواهرخواندگی شیراز و وایمار و حرکت ارزشمند برگزاری هفته فرهنگی آلمان نباید از آن غفلت شود. 

محسن عامری، استاد دانشگاه شیراز در رشته مدیریت جهانگردی و هتلداری در گفت‌وگو با تسنیم درباره این هفته فرهنگی و استفاده‌هایی که می‌توان از آن برای رونق استان و شیراز برد، توضیحاتی ارائه کرد. 

به گفته وی این حرکت به عنوان یک حرکت نمادین برای اینکه بین ایران و آلمان و در یک بعد دیگر شیراز و وایمار ارتباط و مناسبات فرهنگی برقرار شود، یک حرکت خوب و مثبت و قابل تقدیر است اما نباید به همین اکتفا شود. 

« اگر بخواهیم از باب توسعه مناسبات بررسی کنیم، نکته مهمش این است که توسعه مناسبات منجر به توسعه حضور اتباع دو کشور در این دو شهر شود» این را عامری می‌گوید و معتقد است که برگزاری این هفته باید منجر به معرفی بهتر شیراز و المان‌های  مرتبط با شیراز از جمله حافظ شود. 

هفته فرهنگی آلمان زمینه حضور بیشتر گردشگران را فراهم کند 

به گفته این استاد دانشگاه این هفته فرهنگی می‌تواند زمینه‌ساز حضور گردشگران آلمانی و علاقه‌مندان شعر و ادبیات فارسی به شیراز را فراهم کند در غیر این صورت یک حرکت قابل تحسین اما کوچک و ابتر است. 

وی معتقد است که اگر بنا باشد این هفته مستمرا ادامه یابد و منجر به رونق شهر شود باید در فازهای بعدی با اطلاع‌رسانی قوی به تورگردان‌های آلمانی برای ورود گردشگران به شیراز همراه باشد. 

عامری حضور سفیر آلمان در مراسم افتتاحیه این هفته را فرصتی می‌داند که می‌شد از آن برای رسیدن به توسعه بیشتر گردشگری شیراز و آلمان استفاده کرد. به گفته وی حضور سفیر آلمان در شیراز امکان پیگیری این مطالبه را فراهم می‌کرد که با ارتباطات سفارت با بخش گردشگری و خصوصی آلمان زمینه حضور بیشتر گردشگران آلمانی را فراهم آورد. 

تعریف تک رویدادها برای رسیدن به یک هدف بزرگ 

این فعال گردشگری و استاد دانشگاه شیراز معتقد است که این رویداد باید با یک هدف‌گذاری مشخص در حوزه ادبی و گردشگری همراه باشد تا گردشگران به مناسبت این رویداد به شیراز بیایند و مسیر گردشگران علاقه‌مند به ادبیات فارسی، به حافظ یا کسانی که علاقه‌مند به اشعار گوته و شخصیت گوته هستند باز شود. 

عامری تعریف تک رویدادها را راهکاری برای رسیدن به این هدف می‌داند و معتقد است که اگر بخواهیم این هفته فرهنگی یک جریان مستمر و مثمر باشد باید به واسطه سفارت و ارتباط با تورگردان‌ها بسته سفر شیراز به گردشگران آلمانی فروخته شود. 

به گفته وی انجام این کار در چند فاز سبب می‌شود به تدریج این رفت و آمد گردشگر تبدیل به یک جریان شود که هم برای شیراز رونق اقتصادی دارد و هم برای گردشگری آلمان منفعت اقتصادی. 

این استاد دانشگاه معتقد است که اگر بنا باشد کار عملی برای توسعه شیراز و گردشگری آن انجام شود، باید این مسیر طی شود اما اگر صرفا یک برنامه است می‌توان گفت یک حرکت ارزشمند و قابل تقدیر ولی ابتر است که خوراک تبلیغاتی و رسانه‌ای دارد اما رونق اقتصادی برای شهر ندارد. 

هفته فرهنگی آلمان در شیراز تا فردا 13 آبان ماه همراه با برنامه‌های مختلف ادامه دارد. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۸۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های ایلام