Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:54:06 GMT

گوته بر خوان سعدی

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۱۸۱۰

گوته بر خوان سعدی

در نشست «بر خوان سعدی» که همزمان با هفته فرهنگی آلمان در شیراز برگزار شد، درباره تأثیرپذیری گوته از شاعران ایرانی سخن گفته شد.

به گزارش ایسنا، همزمان با برگزاری هفته فرهنگی آلمان در شیراز، هفتاد و چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «بر خوان سعدی» توسط انجمن فرهنگ و ادب شیراز و با همکاری مرکز سعدی‌شناسی، شهرداری شیراز، سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران و مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در سرای سخن برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، استفان ریتز - کاردان فرهنگی سفارت آلمان - در ایران با ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم گفت: بسیار خوشحالیم که به مناسبت ۲۰۰ سالگی دیوان «غربی ـ شرقی» گوته، شاعر بزرگ آلمان و دوستدار حافظ و سعدی و مولانا و عطار و... امروز در شهر شیراز و در نزد شما شعردوستان از این شاعران بزرگ می‌شنویم و می‌آموزیم.

در ادامه، محمود حدادی - مترجم و استاد زبان و ادبیات آلمانی - با بررسی تاریخچه دوران زیست گوته در آلمان و زندگی و آثار این شاعر آلمانی، در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: گوته شاعر نام‌آوری است که از برخی از شاعران و نویسندگان برجسته جهان در آثارش تأثیر پذیرفته است. او به باور نزدیکی فرهنگ‌ها در جهان کوشیده است تا عصاره و چکیده اندیشه و جهان‌بینی این دانشمندان و عالمان انسان‌دوست را در آثار خویش بازتاب دهد؛ چنان‌که مثلاً در «دیوان غربی ـ شرقی» خود ردپای اندیشه و جهان‌بینی شاعران بزرگ ایرانی همچون حافظ، سعدی، مولانا، عطار و.... را می‌توان بازیافت.

او افزود: بنیاد دیوان گوته بر مبنای گفت‌وگو است و هر آن‌چه بتواند جهان هستی انسان‌ها را به سمت و سوی درست هدایت کند. او خود بر این امر تأکید می‌کند که دانایان همه تاریخ، دوستان من هستند و از این‌رو است که با رویکردی شاعرانه و ادیبانه اما خردورزانه به سراغ آثار برجسته ادبی و فلسفی در جهان می‌رود و آن را در آثار خود بازتاب می‌دهد. مثلاً از زمانی که به واسطه ترجمه آدام اولئاروس با گلستان سعدی آشنا می‌شود، بسیاری از مضامین آن را به گونه مستقیم یا غیرمستقیم در آثار خود بازتاب می‌دهد.

محمود حدادی در ادامه سخنان خود با خواندن شعرهایی از گوته بیان کرد: دفتر اول «طلسمات پنج‌گانه» از «دیوان غربی ـ شرقی» با این گشایش پرشکوه آغاز می‌شود: «از آن خداست مشرق!/ از آن خداست مغرب!/ دیاران شمالی و جنوبی/ در صلح دستان او آرمیده‌اند» و گزاره‌های دلپذیری از پی‌ آن می‌آیند که از آن جمله است این گزاره وحدت وجودگرایانه، که از یکصد نام خدا، اسماءالحسنی، در گامی دیگر، در پایان زلیخانامه به هزار جلوه الهی وجود در شعر «به هزار جلوه» گذار می‌کند: «او، آن عادل یگانه/ برای همگان داد می‌خواهد./ پس از اسماء صدگانه او،/ داداریش ستوده باده، آمین!» چنین طلسمات پارسایانه‌ای را مسلمانان بر عقیق و یشم حک می‌کردند و بر لباس می‌آویختند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۱۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند


آقای اسماعیل جانعلی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران با حضور بیش از ۵۰ ناشر به صورت مستقیم و کتاب‌های صد ناشر در قالب اعطای نمایندگی جدیدترین آثار منتشر شده در جهان را عرضه می‌کند.
وی گفت: بررسی و ارزیابی کتاب‌ها از ماه‌ها قبل شروع شده که پس از تسهیل ورود کتاب‌ها از مبادی گمرکی، غرفه‌ها به ناشران تحویل شد.
مدیر کمیته ناشران خارجی گفت: ناشران خارجی از ۱۵ کشور به صورت مستقیم حضور دارند و برخی دیگر در بخش بین الملل نمایشگاه به ارائه محصولات خود پرداخته اند.
آقای جانعلی پور افزود: ما تلاش کردیم این کتاب‌ها از میان آثار منتشر شده ده سال اخیر باشد و کتاب‌های جدیدتر که در پنج سال گذشته منتشر شده است تخفیف بیشتری دارد.
وی گفت: کتاب‌های جدیدی که در بخش مجازی ارائه می‌شود نیز از یارانه بیشتری برخودار است.
نمایشگاه کتاب در این دوره با ارائه بیش از پنجاه هزار عنوان کتاب در بخش خارجی نسبت به دوره قبل برگزاری آثار بیشتری ارائه کرده است.
دو شب گذشته نیز ۲۴ تن کتاب از کشور‌های عربی به نمایشگاه کتاب رسیده است.
سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.

دیگر خبرها

  • استوری عجیب هادی چوپان؛ سعدی و حافظ فقط؟ نه من هم هستم! + عکس
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • ببینید | فیلمی با بازدید میلیونی؛ کورس دلهره‌آور در اتوبان‌های آلمان!
  • آتش‌ سوزی در کارخانه صنایع نظامی در برلین آلمان
  • نماینده شیراز: طبل رسوایی غرب و غربگرا‌ها با هم به صدا در آمده است
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • دانشگاه شیراز آماده جذب دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار