Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-کتاب «کافه‌ی خیابان گوته» نوشته حمیدرضا شاه آبادی یک داستان ایرانی است که به دوران مبارزات پیش از انقلاب برمی‌گردد.

کتاب‌ها روایتگر زمان و تاریخ هستند. داستان‌های بسیاری در دوران‌های مختلف روایت شده‌اند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. کتاب «کافه‌‌ی خیابان گوته» یکی از همان کتاب‌هایی است که در دورانی تاریخی روایت می‌شود که به آرمان خواهی و تضاد با واقعیت‌های جهان امروز می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب «کافه‌‌ی خیابان گوته» نوشته حمیدرضا شاه آبادی است که توسط نشر افق و در ۲۵۶ صفحه راهی بازار نشر شد. این کتاب در سال ۱۳۹۵ در بخش رمان آزاد جایزه‌ ادبی شهید غنی‌پور، به عنوان کتاب سال انتخاب شد.

عشق، مبارزه و قهوه در «کافه‌ی خیابان گوته»

حمیدرضا شاه آبادی تاریخ خوانده و دغدغه‌ی تاریخ دارد. این نویسنده با رمان «دیلماج» که پیش از رمان «کافه‌ی خیابان گوته» نوشته شده، نشان داد که چگونه از روایت‌های تاریخی داستان می‌سازد. او در رمان «کافه‌ی خیابان گوته» دوره‌ای تاریخی و آشنا را همراه با سرگذشت نسلی از جوانان آرمان‌خواه آن دوره به ساحت داستانی احضار می‌کند.

به گفته‌ نویسنده: «زمان وقوع اتفاقات این رمان به‌هم‌ریخته است، اما اکثر اتفاقات در دوره‌ی قاجار و پهلوی رخ می‌دهد و گریزی هم به بعد از انقلاب زده شده است. حوادث بعد از انقلاب در خارج از ایران اتفاق می‌افتد.» وقایع رمان «کافه‌ی خیابان گوته» در آلمان می‌گذرند، اما روایت‌هایی از گذشته شخصیت‌ها به دوران مبارزات پیش از انقلاب برمی‌گردد. کیانوش مستوفی در طبقه‌ی بالای کافه اش در فرانکفورت مردی را اسیر کرده که فکر می‌کند مسبب اصلی مرگ معشوقه‌اش، مادرش و همچنین حبس چند ساله‌اش است. کیانوش می‌خواهد همه چیز را یاد او بیاورد تا به‌خوبی مزه‌ی انتقام را بچشد.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خانواده‌های خوشبخت کمابیش شبیه یکدیگرند، اما هر خانواده‌ی نگون‌بخت به نوعی نگون‌بخت است. در واقع نگون‌بختی یک شکل ندارد. مثلا خانواده‌ی کیانوش مستوفی که من اولین بار او را در فرانکفورت دیدم، نگون‌بختی خاص خودش را داشت یا بهتر بگویم هر کدام از اعضای این خانواده به شکل خاصی نگون‌بخت بود. اولین باری که کیانوش را دیدم در کافه‌ی کوچکش در خیابان گوته، نزدیک راه‌آهن مرکزی فرانکفورت کار می‌کرد. پیراهن سفید پوشیده بود با شلوار سیاه و جلیقه‌ی پشمی خاکستری که به هوای گرم تابستان نمی‌آمد. مثل بیشتر کافه‌دار‌های آلمانی یک پیشبند سفید دور کمرش بود و رویش کیسه‌ی چرمی سیاهی بسته بود که پول خردهایش را توی آن می‌ریخت. رفته بودم سینما تا فیلم پست‌فطرت‌های لعنتی آخرین ساخته‌ی کوئنتین تارانتینو را ببینم...

باشگاه خبرنگاران جوان

اشتراک گذاری: گزارش خطا 0 خواندنی ها و دیدنی های بیشتر رمزگشایی از سبک پوشش رهبر کره شمالی ثبت به یادماندنی ترین لحظات اینستاگرام در سال ۲۰۱۹ دهگانه جذاب ترین خودروهای نمایشگاه لس آنجلس تصاویر دیدنی‌ از چهار گوشه جهان تصاویر: اثر هنری با کفش پاشنه بلند در اعتراض به زن کشی عکاسی از آرواره کوسه‌ها از فاصله نزدیک فرود در خطرناک‌ترین فرودگاه جهان تصاویر: دختران مکانیک در شهرزیبا ارسال نظر نام: ایمیل: * نظر: آخرین اخبار هیولای کلانشهر‌ها که سقط جنین را به همراه دارد بیش از ۲۷ هزارمیلیارد ریال کالای قاچاق توسط گمرک کشف شده است از پیشگیری از ایدز تا ترمیم سلول‌ها در روزهای آلوده تجربه عشق، مبارزه و قهوه در «کافه‌ی خیابان گوته» شاخص بورس با رشد ۶۹۶.۶۷ واحدی صبح خود را آغاز کرد فضاپیمای بوئینگ به ایستگاه فضایی بین‌المللی نرسید شناسایی تورهای غیرمجاز از طریق ثبت در سامانه تلاش ۳۰ میلیارد دلاری صادرکنندگان در مقابل عجز دولت در پرداخت دستمزد استراماچونی شرایط تقلیل یا تبدیل مجازات تعزیری تعیین شد بانک‌ها سومین صنعت با ارزش بازار سهام شدند درآمدها و هزینه‌ها باید در بودجه ۹۹ واقع‌بینانه شوند مدیریت بازار ارز مهم‌ترین مولفه‌ها تقویت ارزش پول ملی است ساماندهی بازار ارز با سیاست گذاری های صحیح بانک مرکزی اینفانتینو: اوایل سال آینده میلادی دوباره به تهران می‌روم پیروزی بایرن و قهرمانی لایپزیگ در نیم فصل بوندسلیگا بارسلونا سال ۲۰۱۹ را با یک پیروزی پر گل به پایان رساند جشنواره گل اینتر برای بازگشت به صدر رضایی، شارلوا را از شکست نجات داد لیورپول قهرمان جام باشگاه‌های جهان شد بازسازی آرامگاه مولانا پربیینده ترین ها پربحث ترین ها آغاز بکار نمایشگاه ایران بیوکل در برج میلاد قیمت نفت ۶۰ تا ۶۵ دار برای اوپک و متحدانش مطلوب است کند شدن روند واردات موبایل باعث اختلال در بازار شب عید خواهد شد قیمت انواع آجیل در آستانه شب یلدا افتتاح نخستین خط تولید کمباین برنج در اراک با حمایت 230 میلیارد ریالی بانک کشاورزی افت ۲۰۰ تومانی قیمت دلار در صرافی‌های بانکی بررسی های علمی مبنای بسیاری از تصمیم گیری های هیأت مدیره در بانک کشاورزی است خدمات صندوق ضمانت راهگشای رونق صنعت فرش دستباف است مدل رتبه بندی اگزیم بانک ایران در کشور خاص و منحصر به فرد است شکوفایی اقتصادی، با بسته حمایتی ویژه‌ی خدمات بانکی بانک‌پاسارگاد رمز دوم یکبار مصرف کارت‌های بانک صادرات ایران با موفقیت از اول دی‌ماه عملیاتی خواهد بود نشست ربیعی با پذیرفته شدگان آزمون استعدادیابی منطقه ماهشهر اجرای طرح رمز دوم پویا بصورت مرحله‌ای در بانک‌ها در چند روز عواملی که سرنوشت نرخ ارز را تاپایان سال جاری رقم خواهد زد راه‌اندازی سوپرمارکت‌های مالی در بورس شاخص بورس در آخرین هفته پاییز سه درصد افزایش داشت برنامه‌ریزی مدون برای برداشت میعانات گازی از پالایشگاه‌ها حمایت سازمان بنادر از توسعه گردشگری دریایی محرک اصلی صادرات ایران، مدیریت مناسب نرخ ارز است کارگروه سنگ‌های قیمتی راه اندازی می شود صفحه نخست بازار سرمایه بانک و بیمه اقتصاد کلان صنعت ، راه و کشاورزی خودرو ، نفت و انرژی سیاسی و اجتماعی علمی و فناوری اطلاعات فرهنگی و هنری پزشکی و سلامت ورزشی فیلم و عکس صنایع و مشاغل تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به ایران اکونومیست می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. طراحی و تولید "ایران سامانه"

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش

در نخستین سالگرد درگذشت عدنان غُریفی، ترجمه‌ او از رمان «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» نوشته استراتیس هاویاراس منتشر شد.

 اعظم کیان‌افراز،  مدیر انتشارات افراز،  ناشر اختصاصی آثار عدنان غُریفی، به ایسنا گفت: در ادامه انتشار کتاب‌های این نویسنده، شاعر و مترجم، رمان «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» را با ترجمه او روانه بازار نشر می‌کنیم.


او سپس درباره این کتاب توضیح داد: این رمان یکی از رمان‌های مهم ادبیات انگلیسی زبان است که نویسنده‌اش یونانی است و تاکنون هیچ اثری از این نویسنده به فارسی ترجمه نشده است. «استراتیس هاویاراس» تنها دو رمان نوشته است. «رمان درخت‌ها آواز می‌خوانند» در فهرستِ نامزدهای نهایی جایزه‌ی ملی کتاب ALA قرار داشته و مورد تحسین منتقدانِ ادبی و مطبوعات آمریکا نیز قرار گرفته و به چند زبان ترجمه شده است.


کیان‌افراز درباره‌ اهمیتِ این رمان افزود: روزنامه‌ی «گاردین» رمانِ «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» را به‌عنوانِ یکی از ۱۰ رمانِ مهمِ سیاسیِ قرنِ بیستم انتخاب کرد و انتشارات افراز، این افتخار را دارد برای نخستین بار این نویسنده را در کشور معرفی می‌کند.


به گفته این ناشر، عدنان غُریفی که خود از نویسندگان مدرنیست جنوب و از آغازگران این جنبش در دهه‌ چهل و پنجاه بوده است، تاکنون چندین اثرِ داستانی مهم را نوشته است که می‌توان به مجموعه داستان «شنل‌پوش درم»، «مادرِ نخل»، «مرغِ عشق»، «چهار آپارتمان در تهرانپارس» و رمان «سکه‌ها» اشاره کرد.

همچنین چندین مجموعه شعر از او چاپ و منتشر شده است، ازجمله «این‌سوی عطر قبیله»، «نخل مشتعل»، «به موشک بستن فرشتگان» و...

غُریفی که توأمان در کنار شعر و داستان‌نویسی، مترجم برجسته‌ای بوده است، آثارِ متعددی از نویسندگان برجسته‌ای چون بوهمیل هرابال، جی. دی. سالینجر، غَسان کَنَفانی، ایتالو کالوینو و... ترجمه کرده است. او که از نخستین مترجمان ادبیات داستانی عرب به‌شمار می‌رود، در زمینه‌ نقد ادبی و گویندگی رادیو نیز فعالیت چمشگیری داشته است.


عدنان غُریفی اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به‌علت بیماری در سن ۷۹ سالگی و در کشور هلند درگذشت.


 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • بدرود آقای پل استر
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • حذف پنج نماینده دیگر ایران در بوکس آسیا
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن